Friday 16 January 2015

Primer premio, Concurso de Pintura i Escultura Cuitat de Maó, Menorca.

Primer Premio Ciutat de Maó

Menorca Mao Claustro del Carmen inauguracion exposicion de pintura y

Sandra Caballero va recollir el premi en nom de Francisco Luna.

http://menorca.info/menorca/cultura/2015/489508/triple-corona-per-als-premis-ciutat-mao.html


Francisco Luna, en la categoria de pintura, i Marcel Villier i Josep Florit en la d’escultura, són els artistes guanyadors dels premis Ciutat de Maó organitzats per l’Ajuntament en el marc de la diada de Sant Antoni. Han guanyat amb un quadre dedicat al port de Maó, i amb dues escultures que tenen com a protagonista la figura humana.

Els guanyadors es van conèixer anit, durant l’acte d’inauguració de l’exposició amb les obres que s’han presentat enguany al concurs municipal. Un certamen que, en aquesta ocasió, ha resultat amb tres guanyadors. I és que en la categoria d’escultura el jurat ha decidit concedir el premi ex aequo a Villier i Florit, que es reparteixen així la dotació de 1.500 euros.

Participació

En l’apartat de pintura s’han presentat un total de 21 obres, el que suposa un increment en relació a la participació de l’any passat, quan n’hi va haver 14.

El jurat, format per la regidora de Cultura, Elisa Mus, Carolina Desel i Cristina Andreu del Museu de Menorca, la professora de l’Escola d’Arts, Joana Olives, el pintor Rafel Vidal i el regidor Juan Carlos Mezquida, va seleccionar les obres finalistes amb una primera votació.

Així, les escollides van passar a una segona ronda, en la que van quedar classificades, en aquest ordre, «Ronda» (22 punts), «El cor» (17), «Tryp Bellver» (14), «Sense títol» (13) i «La Venus menorquina» (11 punts). Va ser llavors quan, obert el sobre adjunt, es va conèixer la identitat de l’autor del quadre amb major puntuació, que és Francisco Luna, qui s’enduu un premi de 1.500 euros.

Mentre, en la categoria d’escultura, han estat 9 les obres presentades, representant també un increment en comparació amb les 6 que hi va haver en l’edició de l’any passat. Tot i així, finalment només es van acceptar 8 de les peces, per l’exclusió d’una de les obres perquè s’havia lliurat signada.

El jurat va decidir per unanimitat concedir un premi ex aequo a les escultures titulades «Equilibristes» i «Cares», de Marcel Villier i Josep Florit, respectivament.

A l’acte de lliurament hi van ser la batlessa de Maó, Àgueda Reynés, la responsable de l’àrea de Cultura Elisa Mus, i el regidor Juan Carlos Mezquida, a més d’alguns dels autors participants. Mus va agrair la participació i va donar pas a la lectura de l’acta del jurat, per anar entregant els premis.

Quant a les obres, la pintura de Luna és una representació del port de Maó des del varador, realitzada amb laca sense acetona i acabat a l’oli. Mentre, l’escultura de Florit és una pedra amb quatre cares en els seus costats, que simbolitzen l’evolució de la vida, i l’escultura de Villier és una torre humana de dones equilibristes, a la que se li pot donar un ús com a minuter, ja que la figura té una basculació cronometrada d’un minut i un segon.


No comments:

Post a Comment

Total Pageviews